воскресенье, 29 ноября 2015 г.

День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України

День радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ

16 вересня 2010 року вийшов наказ міністра оборони України Михайла Єжеля N490, згідно з яким 30 листопада святкуватимуть «День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України».
Рішення про встановлення цього професійного свята було прийнято враховуючи важливе значення радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України та з метою підтримання престижу військової служби у військових частинах і підрозділах цього роду військ.
30 листопада 2004 року радіотехнічні війська увійшли до складу Повітряних Сил Збройних Сил України. Під керівництвом першого головнокомандувача Повітряних Сил генерал-полковника Анатолія Торопчина відбулась передача управління черговими силами протиповітряної оборони на командний центр Повітряних Сил.


Радіотехнічні війська Повітряних Сил ЗС України є основним джерелом інформації про повітряну обстановку і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об’єктів та оповіщення військ. Щодоби близько тисячі військовослужбовців у складі бойових обслуг радіолокаційних підрозділів чергових сил здійснюють виявлення та супроводження понад півтори тисячі повітряних цілей, та видають радіолокаційну інформацію у реальному часі.
В останні роки прийнято на озброєння декілька нових та модернізованих типів радіолокаційних станцій, в яких сконцентровано кращі досягнення вітчизняної науки і техніки, враховано досвід бойового застосування та експлуатації радіолокаційної техніки у попередні роки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий