воскресенье, 29 ноября 2015 г.

День морської піхоти

День морської піхоти

16 листопада  в Україні відзначили День морської піхоти вдруге.Офіційно указ про його запровадження був підписаний у березні торік.З метою відродження та розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави, і відповідно до статті 112 Конституції України, Указом в.о. Президента України № 352/2014 від 31-го березня 2014-го року в Україні встановлено нове професійне військове свято - «День морської піхоти», яке щорічно відзначається 16-го листопада.

Морська піхота України — два окремих батальйони у складі Військ берегової оборони Військово-морських Сил України. Батальйони входять до складу об'єднаних сил швидкого реагування та дислокувалися у Феодосії ( 1-й обмп) та Керчі ( 501-й обмп).
Після захоплення півострова російськими військами, із двох батальйонів у понад 650 солдатів, вірними Україні залишилися 196 (1-го — 137, та 501-го — 59 морпіхів). Після анексії Криму в морській піхоті України залишилось 200 чоловік. Нині вони служать в Одесі та Миколаєві і доукомплектовуються особовим складом.
У 2014 році морська піхота України відправлена в зону АТО.За час її проведення загинуло 10 військовслужбовців морської піхоти.


Основними загальними завданнями морської піхоти є дії, спрямовані на захоплення пунктів базування ВМС, портів, островів, окремих ділянок побережжя супротивника. Якщо ж основну частину десанту складають підрозділи сухопутних військ, Морська піхота висаджується в передових ешелонах для захвату пунктів і ділянок на побережжя і забезпечення висадки на них основних сил.
В батальйоні морської піхоти України пріоритетом є миротворча діяльність і боротьба з терористичними формуваннями, ведення військових дій на своїй території, відсіч агресії з боку противника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий