вторник, 10 ноября 2015 г.

Найважливіша чоловіча професія

Є така професія -  Батьківщину захищати                                                                                                                                             Є така професія - Батьківщину захишати!
 З самого раннього віку людина задає собі питання: «Ким бути?». Світ професій такий різноманітний і привабливий, що хочеться спробувати все. Куди тільки не заносили нас дитячі мрії. Багатьох вабили космічні далі, освоєння незнайомих земель, морська романтика, інші бачили себе лікарем в білосніжному халаті, біля шкільної дошки з указкою в руках, а хтось із завмиранням серця мріяв про сцену, і про славу, нехай навіть не всесвітню, але хоча б у межах свого міста.
Підростаючи, ми вже замислюємося, не тільки про те, ким ми станемо, а якими ми станемо. Починаєш усвідомлювати, що важливо не тільки твоя спеціальність, а який ти фахівець, наскільки ти опанував тією чи іншою професією, наскільки вона потрібна людям, чого ти взагалі досяг.
Ще є покликання, поклик серця, прагнення допомагати людям, які ще не потрапили в біду, але вже стоять на грані чогось страшного. Особливо  цієї допомоги потребують підлітки. Саме їх незміцніла психіка найбільш схильна усіляким спокусам і впливу не тільки позитивному, але і негативному. І тут, як вчитель, я вважаю, що моя мета, моє завдання - зробити все можливе, щоб виховати учнів як громадян, що володіють позитивним, творчим світоглядом, який виражається в почутті відповідальності, здатності робити усвідомлений вибір і приймати самостійні рішення, спрямовані на благо Вітчизни, суспільства.

  
Сьогодні учні - завтра повноправні громадяни, будівельники майбутнього держави. Від нас залежить, яким буде це майбутнє.
Першою, головною і найважливішою чоловічою професією є професія офіцера.

Професія офіцера - це бойова професія. На плечах офіцера лежить така відповідальність, яка непорівнянна з відповідальністю у будь-якій інший професії. Ми - захисники! Ми - бійці першої лінії. За нами - країна. У разі необхідності нам приймати на себе перший удар. Так, є така професія - Батьківщину захищати!
Професія офіцера - це інтелектуальна професія. Військова справа вимагає знань такого рівня, який на порядок перевершує знання іншої цивільної спеціальності. Бойова техніка ракетно-космічної складності, величезна кількість елементів, з яких складається сучасний бій, необхідність миттєво приймати і виконувати рішення, розумний ворог,який не прощає помилок- все це і багато іншого призводить до того, що сучасна війна - це не хто кого перестріляє , а хто кого передумає. Якщо припустити, що можна бути поресічним у якій-небудь іншій справі, то в тій, від якої залежить доля Батьківщини, необхідно досягати повної досконалості.

Професія офіцера - це романтична професія. Якщо чесно, то у військових буднях з чітким розпорядком дня, романтики немає. Але вона є в кінцевих результатах важких навчань, складних походів, напружених бойових служб, у подоланні непереборних випробувань і, головне, самого себе.
Професія офіцера - це красива професія. Її прикрашають військова форма і бойові нагороди,  повсякденні та святкові військові ритуали, військова музика, своєрідний військовий етикет, уміння підкорятися і вміння командувати.
Професія офіцера - це героїчна високоморальна професія. В її основі любов і відданість Батьківщині, готовність жертвувати собою.
Бути офіцером - це красиво! Знайдіть мені іншу, настільки ж красиву професію. Упевнений, не знайдете!

Комментариев нет:

Отправить комментарий