вторник, 16 февраля 2016 г.

День працівників служби пального Збройних Сил України


17 лютого-День працівників служби пального Збройних Сил України

Для того, щоб захищати державу слід мати якісну армію: людські ресурси та бойову техніку.Бійці не зможуть повноцінно служити Батьківщині без теплого одягу, міцного взуття, даху над головою і, що найважливіше, - продуктів харчування. Машин це стосується нітрохи не менше: не буде палива - військові завдання так і залишаться в теорії, на папері. Ось і виходить, що існування армії неможливе без такого вагомого сегмента, як Служба пального. Співробітники даної структури відзначають свій професійний день  17 лютого.
Це професійне свято було започатковано у 2006 році.

З появою першої зброї з’являються  мастильні матеріали. Адже для того, щоб  зброя довше служила її необхідно  було регулярно чистити, змащувати рухомі деталі. Спочатку це були всілякі підручні засоби: дерево, вугілля, натуральні масла рослинного походження. У XVII столітті  у кожного з армійських службовців при собі була невелика ємність з маслом. В кінці XVII століття мастильні матеріали поповнили конопляне і лампадне олія. Для забезпечення повноцінної роботи бойових машин у сучасних умовах  застосовують бензин, дизельне паливо, гас. В якості мастильних матеріалів переважно використовують моторне масло. 
Пальне є одним із основних видів матеріальних засобів і призначається для забезпечення експлуатації, ремонту і консервації озброєння і військової техніки Збройних Сил України 

І сьогодні Служба пального виконує одну з найважливіших завдань в забезпеченні бойової готовності Збройних сил України — забезпечення військ пальним та мастильними матеріалами і ракетним паливом. У своєму складі Служба має: технічні засоби(автомобільні засоби заправлення і транспортування ракетного палива і пального; залізничні засоби транспортування ракетного палива; засоби зберігання і заправлення ракетного палива і пального; централізовані заправники літаків; рукави металеві і гумотканинні, польові магістральні і складські трубопроводи; засоби механізації, підігріву, заміру, очищення, контролю якості, технічного обслуговування і ремонту, інше технічне майно), центри забезпечення пальним ;автомобільні частини заправки пальним; склади і бази пального, склади ракетного палива; ремонтні майстерні служби пального; лабораторії пального; підрозділи підвезення ракетного палива та різні допоміжні організації.
Головним структурним підрозділом служби пального ЗС України є Центральне управління забезпечення пально-мастильними матеріалами тилу Головного управління логістики Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

Підготовка спеціалістів служби пального здійснюється на кафедрі військової підготовки Івано-Франківського Національного технічного університету нафти та газу і у  Одеській військовій академії.

5 комментариев:

  1. Суперова тема!Хлопаки без Вас не перемогти!!!!!! Респект і уважуха!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Дякую за розуміння! Тил -це сила!!!

    ОтветитьУдалить
  3. Своєчасне забезпечення військ ГСМ-це їх бойова готовність та збереження життя воїнів...

    ОтветитьУдалить
  4. Своєчасне забезпечення військ ГСМ-це їх бойова готовність та збереження життя воїнів...

    ОтветитьУдалить
  5. Юрій Михайлович, мої вітання! Знаю для Вас ця тема знайома до дрібниць.Роки віддані служінню Батьківщині.Удачі на вчительській ниві!

    ОтветитьУдалить