четверг, 26 ноября 2015 г.

Абітурієнту

12 грудня - День відкритих дверей у Військовій академії 
(м. Одеса)

















12 грудня 2015 року о 10.00 у Військовій академії (м. Одеса) відбудеться День відкритих дверей.
З 10.00 до 12.00 всі бажаючі зможуть побачити інфраструктуру військового вишу, побувати на спортивному майданчику, в класах, аудиторіях, казармах, де навчаються і проживають курсанти, відвідати музей академії і храм Святих Рівноапостольних Кирила та Мефодія.



 Військова академія (м. Одеса) – це сучасний міжвидовий військовий навчальний заклад, який має глибокі історичні традиції та більш ніж вікову історію і здійснює підготовку військових фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр» та «магістр» для Збройних Сил України та інших військових формувань, підготовку цивільних фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», мовну підготовку військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, підвищення кваліфікації військовослужбовців і науково-педагогічних працівників та підготовку студентів за програмою підготовки офіцерів запасу:
Підготовка військових фахівців
Підготовка цивільних фахівців
Мовна підготовка військовослужбовців та працівників Збройних Сил України
Підвищення кваліфікації військовослужбовців та науково-педагогічних працівників
Підготовка студентів за програмою підготовки офіцерів запасу

У Військовій академії зосереджено потужний науково-педагогічний потенціал. Наукові ступені і вчені звання мають близько ста чоловік.
Військова академія (м. Одеса) має сучасну навчально-матеріальну базу, основу якої складають класи і лабораторіїакадемії, оснащені необхідним навчальним і лабораторним обладнанням, зразками озброєння і військової техніки, технічними засобами навчання та сучасною обчислювальною технікою, а також комп’ютерні класи з підключенням до мережі Інтернет та бібліотека з читальним залом.
Для виконання вправ навчальних стрільб в пункті постійної дислокації є стаціонарний стрілецький тир, а такожпневматичний та електронний тири.

Спортивні споруди та місця для занять з фізичної підготовки включають зал спортивних і рухових ігор, тренажерний зал, спеціалізований зал для рукопашного бою, спортивний майданчик з гімнастичними спорудами, майданчик для гри у баскетбол, смуга перешкод, футбольне поле із замкнутою біговою доріжкою.
Для проведення наукових досліджень та підвищення рівня навчального процесу у Військовій академії створені науково-дослідні лабораторії у складі факультетів підготовки спеціалістів високомобільних десантних військ,  підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення, підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення та підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння.



Факультет підготовки спеціалістів високомобільних десантних військ


За дорученням Президента України – Верховного Головнокомандувача ЗС України та на виконання рішення Міністра оборони України у Військовій академії (м. Одеса) у вересні 2012 року створено факультет аеромобільних військ та розвідки.
З метою відродження і розвитку національних військових традицій, враховуючи важливу роль в забезпеченні обороноздатності держави аеромобільні війська перейменовані у високомобільні десантні війська указом Президента України.
На факультеті підготовки спеціалістів високомобільних десантних військ:
Навчають керувати підрозділами у різних видах бою;
Здійснюють стрибки з парашутом з повітряних суден (літак, вертоліт) вдень, вночі, на воду;
Проводять стрільби зі стрілецької зброї та озброєння бойових машин;
Навчають виживанню у різних умовах;
Займаються легководолазною підготовкою, військово - прикладними видами спорту, бойовими єдиноборствами;
Навчають водінню бойових машин та автомобілів.

Факультет підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення




Кафедра розвідки
Кафедра розвідки Військової академії відновлена у 2012 році одночасно зі створенням Військової академії (м. Одеса).
Кафедра розвідки факультету високомобільних десантних військ та розвідки здійснює підготовку фахівців розвідки.
Головні завдання кафедри
- навчання курсантів основам теорії та практики застосування з’єднань, частин та підрозділів Сухопутних військ. в сучасному загальновійськовому бою;
- формування у них високих організаторських здібностей, здатності підтримувати високу боєздатність підрозділів,
- виховання офіцерів з твердою командирською волею, ініціативою та самостійністю;
Кафедра теорії та організації фізичної підготовки
Кафедра теорії та організації фізичної підготовки Військової академії створена у 2010 році.
Кафедра теорії та організації фізичної підготовки здійснює підготовку курсантів, які навчаються за спеціальностями (спеціалізаціями): «Фізична культура і спорт», «Управління діями підрозділів високомобільних десантних військ», «Управління діями військової розвідки і спеціального призначення», «Речове забезпечення підрозділів (частин, з'єднань)», «Продовольче забезпечення підрозділів (частин, з'єднань)», «Забезпечення військ (сил) ракетним паливом, пальним та мастильними», «Автомобільна техніка військ», «Артилерійське озброєння».
Головні завдання кафедри
Головними завданнями кафедри теорії та організації фізичної підготовки є виконання навчальної, методичної, науково-дослідницької діяльності на високому професійному рівні, забезпечення умов для ефективного і повного виконання курсантами (слухачами, студентами) навчальних планів і програм, оволодіння знаннями, вміннями і навичками визначених освітньо-кваліфікаційними характеристиками, а також забезпечення фізичної готовності військовослужбовців до навчально-бойової діяльності. Підтримання високого рівня військової дисципліни, забезпечення законності та правопорядку у військовому колективі.

Факультет підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення




Факультет підготовки спеціалістів матеріально-технічного забезпечення є основним структурним підрозділом Військової академії, розпочав свою діяльність з часу створення академії відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 286.
 "Тилове забезпечення військ (сил)";
Спеціалізації:
– "Речове забезпечення підрозділів (частин, з′єднань)"
– "Продовольче забезпечення підрозділів (частин, з′єднань)"
– "Забезпечення підрозділів (частин, з’єднань) ракетним паливом, пальним та мастильними матеріалами"

Факультет підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння




Факультет підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння є основним структурним підрозділом Військової академії, що розпочав свою діяльність відповідно до спільного наказу Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу Збройних Сил України з 30.06.2015 року.
На цьому факультеті здійснюється викладання навчальних дисциплін з будови та експлуатації всього спектру ракетно-артилерійського озброєння від мінометів до ракетних комплексів.
Знання, набуті курсантами під час навчання на факультеті підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння, є базовими для подальшого оволодіння ними відповідного фаху, адже без знання устрою, взаємодії частин та механізмів, принципу роботи неможливо ефективно використовувати сучасні високотехнологічні зразки озброєння та військової техніки.
Основні завдання
- здійснення освітньої діяльності, що забезпечує підготовку військових фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» та за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» для Збройних Сил України та інших центральних органів виконавчої влади, за спеціальністю ракетно-артилерійське озброєння;
- підвищення рівня методичної підготовки науково-педагогічних працівників, опанування ними нових стандартів, форм, методів роботи, досягнення якісних змін у культурі взаємовідносин в системі підготовки та виховання майбутніх офіцерів;
- підтримання високого рівня військової дисципліни, забезпечення законності та правопорядку у військових колективах;
- удосконалення навчальної, матеріально-технічної бази кафедр факультету та забезпечення утримання у належному стані озброєння та військової техніки, навчально-тренувальних засобів;
- підтримання статутного порядку, забезпечення надійного зберігання військового майна;
- здійснення наукової і науково-технічної діяльності, що пов'язана з проведенням системних наукових досліджень стану, перспектив розвитку та шляхів удосконалення системи матеріально-технічного забезпечення Сухопутних військ Збройних Сил України та військової освіти;
- здійснення підготовки наукових і науково-педагогічних кадрів та їх атестація;
- забезпечення культурного і духовного розвитку особистості, виховання осіб, які навчаються на факультеті, в дусі українського патріотизму і поваги до Конституції України;
- підвищення освітньо-культурного рівня особового складу факультету.
На факультеті підготовки спеціалістів ракетно-артилерійського озброєння є три кафедри: кафедра інженерної механіки, кафедра електротехніки та систем ракетно-артилерійського озброєння і, власне, кафедра ракетно-артилерійського озброєння.




Комментариев нет:

Отправить комментарий