среда, 16 декабря 2015 г.

День працівника служби шифрованого зв’язку і режиму секретності Збройних Сил України

День працівника служби шифрованого зв’язку і режиму секретності Збройних Сил України


23 грудня у Збройних Силах України відзначається професійне свято — День працівника служби шифрованого зв’язку і режиму секретності Збройних Сил України. За свого існування служба захисту інформації та криптології пройшла складний шлях становлення і сьогодні посідає гідне місце в системі управління Збройними Силами України.
Про службу завжди намагались не говорити, і це було виправдано. Чим менше відомо про методи її роботи, тим вона ефективніша. Це свято нечисельної групи спеціалістів, які не афішують ні місця, ні змісту своєї роботи. Але без їхнього вміння та професіоналізму не можливо  забезпечити охорону державної таємниці як у державі, так і у Збройних Силах України. 
Україна стала першою серед країн колишнього СРСР, яка створила власні Збройні Сили. Тому й виникла необхідність у спеціальних шифрувальних та режимно-секретних службах, які були б спроможні захищати державні та військові відомості в таємниці. Засновником шифрувальної служби у Збройних Силах України став генерал-майор Степан Волинець з групою досвідчених професіоналів своєї справи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий