воскресенье, 27 марта 2016 г.

День інженерно-аеродромної служби ЗС України

27 березня- День інженерно-аеродромної служби ЗС України
27 березня відзначається День інженерно-аеродромної служби ЗС України. Наказ про встановлення Дня інженерно-аеродромної служби Збройних сил України був підписаний  Міністром оборони України Михайлом Єжелєм 12 серпня  2010 р.
Інженерно-аеродромна служба почала своє існування у 1941 році. Вона є складовою частиною організаційно-штатної структури органів військового управління, авіаційних військових частин, науково-дослідних установ, навчальних закладів і установ, і належить до наземного складу авіації. Інженерно-аеродромна служба призначена для розробки, організації і проведення інженерно-аеродромного забезпечення бойових дій і бойової підготовки авіації ЗС України.
Інженерно-аеродромна служба призначена для: організації і проведення заходів по обладнанню аеродромів, утриманню їх в постійній експлуатаційній готовності, відновленню зруйнованих елементів аеродромів, забезпеченню підрозділів авбр майном та матеріалами, а також для проведення інженерних заходів по маскуванню, підготовки сховищ для особового складу, техніки й запасів матеріальних засобів.
В структуру  Інженерно-аеродромної служби  входять батальйон аеродромно-технічного забезпечення(батз). Він призначений для:
- підтримання аеродрому у постійній експлуатаційній готовності до забезпечення польотів авіаційною бригадою в мирний час та при веденні бойових дій;
- забезпечення підготовки літальних апаратів до польотів, заправки їх паливо-мастильними матеріалами, спеціальними рідинами, зарядки киснем, азотом, стисненим повітрям та іншими газами.
До складу батальйону входять управління та основні підрозділи. До основних підрозділів відносяться : аеродромно-експлуатаційна рота, технічна рота та група газозабезпечення.
Аеродромно-експлуатаційна рота призначена для підтримання в постійній експлуатаційній готовності і проведення поточного ремонту льотного поля, рульових доріжок, місць стоянки літальних апаратів, внутрішньо аеродромних доріг. Рота приймає участь у проведенні інженерних заходів щодо маскування і відновлення аеродромів.

Технічна рота призначена для забезпечення підготовки літальних апаратів до польотів (заправки пальним, маслами та спеціальними рідинами, зарядки медичним киснем, азотом, стиснутим повітрям та іншими скрапленими або стиснутими газами, кондиціювання та підігріву повітря, запуску двигунів, перевірки електричних та гідравлічних систем, забезпечення буксирування літальних апаратів).
Група газозабезпечення призначена для добування медичного кисню, азоту та інших скраплених або стиснутих газів, які необхідні для забезпечення польотів і зарядки (заправки) ними спеціальних машин аеродромно-технічного забезпечення.




7 комментариев: