вторник, 14 марта 2017 г.

День українського добровольця

День українського добровольця


                                                                                                                                       

В Україні 14 березня вперше відзначається День українського добровольця. День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. 

Добровольці. Ті, хто стали солдатами, тому що того вимагав борг – боронити рідну землю від ворога. Хтось в мирному житті був лікарем, хтось менеджером, кухарем, програмістом, хтось був студентом та кинув навчання. Загалом у воєнному конфлікті на Сході брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. 

 Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.Вони врятували країну і пройшли пекло найтяжчих бойових операцій.Іменами добровольців, що віддали на фронті свої життя, називають вулиці та проспекти українських міст.

Комментариев нет:

Отправить комментарий