пятница, 12 февраля 2016 г.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Щорічно 15 лютого відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. 
Двадцять сім років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і зостався живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи..

Про своє перебування на війні «афганці» не дуже поспішають розповідати.Але навіть із скупих фраз-спогадів стає зрозуміло –кожен з них щохвилинно ризикував своїм життям.
У цей день ми віддаємо шану тим солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов'язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії, хто навічно залишився 20-річним, хто помер від отриманих ран вже повернувшись додому...

3 комментария:

  1. Слід пам’ятати про безцінний бойовий досвід воїнів-інтернаціоналістів, який потрібний для підготовки майбутніх миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію по забезпеченню миру та добросусідських відносин між країнами світу

    ОтветитьУдалить
  2. Вічна память загиблим,слава живим воїнам-інтернаціоналістам !!!

    ОтветитьУдалить