четверг, 25 февраля 2016 г.

День штурманської служби авіації України

28 лютого - День штурманської служби авіації України

28 лютого в Україні святкують День штурманської служби авіації України. День штурманської служби авіації на Україні з'явився недавно - в 2008 році. Згідно з наказом міністра оборони він повинен святкуватися щорічно 28 лютого.
В офіційних документах йдеться, що метою цього Дня є підтримка престижу штурманської служби авіації ЗСУ. Акція спрямована також на стимулювання військовослужбовців до чіткого та добросовісного виконання своїх службових обов'язків, а також поліпшення військово-патріотичного виховання та розвитку авіаційних традицій.
Днем народження штурманської служби вважається 24 березня 1916. У цей день створили центральну аеронавігаційну станцію. Першими штурманами були офіцери артилерії. На цю роль вибирали тих, хто міг коригувати ведення вогню в практичних умовах, а також володів математичними знаннями. У період першої світової війни бомбардири були перекваліфіковані в навігаторів. Вони почали надавати льотчикам повітряного транспорту польотні карти.
Бурхливий розвиток даної служби авіації припав на 20-30 роки минулого століття. У період СРСР був здійснений складний переліт з Москви до Нью-Йорк і політ «Москва - Анкара - Тбілісі - Тегеран - Термез - Кабул - Ташкент». Льотчикам допомагали штурмани, які розрахували всі параметри польоту.
І в наш час штурмани користуються повагою. Фахівці цієї професії повинні мають збирати безліч даних, які потім вони аналізують, щоб зіставити і видати льотчику курс, висоту та швидкість польоту. Це завдання є дуже відповідальним і непростим.

4 комментария:

  1. Тепер буду знати коли цей день святкують , дякую за інформацію

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Мені приємно, що подібна інформація збагатить Ваші знання. Цікавтесь і надалі.

      Удалить