среда, 29 ноября 2017 г.

Особливості нового однострою Десантно-штурмових військ ЗСУ


Військова форма одягу ДШВ

20 листопада міністр оборони Степан Полторак підписав наказ "Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних сил України та ліцеїстами військових ліцеїв". Цей документ замінив собою наказ від 1995 року та означає кардинальну заміну військової форми, емблем та знаків українського війська. Такий крок має на меті повний відхід від радянських традицій і, головне, - від схожості з армією РФ. Робота над розробленням нової форми, правил її носіння тривала понад рік. Над нею працювала величезна команда у Міністерстві оборони разом з волонтерами.
Змінилися правила носіння нових елементів форми, повністю нова символіка, нові знаки розрізнення, в тому числі військових звань та розміщення їх на погонах від ліцеїстів до генералів, нові берети, їх кольори та призначення.
Однак у наказі сказано, що парадну (парадно-вихідну) та повсякденну форму старого зразка та знаків розрізнення до неї дозволяється носити до 1 січня 2019 року. А військовослужбовці, вже звільнені зі служби, але які мають право носити військову форму, можуть носити ту, яка була у них на час звільнення.


















Комментариев нет:

Отправить комментарий