четверг, 15 декабря 2016 г.

Екскурсія до ракетної бригади

Екскурсія до ракетної бригади

В рамках проведення місячника військово-патріотичного виховання 7 грудня гімназисти 10-11 класів відвідали 19 ракетну бригаду, яка знаходиться у м. Хмельницький.

19-та окрема ракетна бригада — підрозділ Збройних сил України безпосередньо підпорядкований Командуванню Сухопутних військ України. Головне призначення бригади — здійснення високоточного вогневого ураження противника на тактичну глибину побудови його бойових порядків шляхом нанесення групових та поодиноких ракетних ударів по військах та важливих об'єктах, а при діях на приморському напрямку — для поразки ударних угрупувань флоту противника, його воєнно-морських баз, портів, морських десантів.



Гідом та екскурсоводом по військовій частині був офіцер, який до служби у ЗСУ працював учителем історії, тому його розповіді були цікавими та грунтовними.

 Учні відвідали меморіальний комплекс загиблим воїнам, закатованим під час війни військовополонених(на території частини знаходився табір для військовополонених). Оглянули техніку, відвідали музей військового з’єднання, у якому представлена величезна кількість експонатів і макетів та матеріалів.










 Переглянули відеоматеріал про історію частини  та її сьогодення.


 Усі старшокласники залишились задоволеними від проведеного заходу. Поїздка була організована з підтримки Дунаєвецької міської громади.



1 комментарий:

  1. Екскурсія було проведено чудово, я дізнався багато чого нового про нашу рідну Україну ще в ті часи ракетної бригади )

    ОтветитьУдалить